Binnendemuren

headermetnaam1

Oproep tot deelnemers voor een onderzoek UGent: "Leven met voorwaarden"

Oproep aan personen die voorwaardelijk in vrijheid zijn gesteld:

Ik ben een 22-jarige masterstudente Criminologische Wetenschappen aan de Universiteit van Gent.
Dit jaar schrijf ik een thesis over de manier waarop de voorwaardelijke invrijheidstelling persoonlijk ervaren en beleefd wordt en de invloed die V.I. uitoefent op het dagelijkse leven van de voorwaardelijk invrijheidgestelde zelf.
Om dit te verwezenlijken ben ik op zoek naar personen die voorwaardelijk in vrijheid zijn gesteld en die bereid zijn om een interview af te leggen over hun ervaringen hierover.
Personen die voorwaardelijk in vrijheid zijn gesteld komen namelijk amper zelf aan het woord en dat is een spijtige zaak.
Met mijn thesis wil ik een aanzet geven om ook jullie een stem te geven. Het interview is trouwens volledig anoniem! Meer informatie hierover onderstaand.

Indien jullie iemand zouden kennen die V.I. toegewezen heeft gekregen, zouden jullie mij er ook een enorm plezier mee doen om deze link naar hem/haar door te sturen!

Jullie kunnen mij vrijblijvend contacteren voor meer informatie of om een afspraak vast te leggen via onderstaande gegevens. Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen en hoop te kunnen rekenen op jullie medewerking!
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
GSM: 0474/05.16.68

 

 

Beste meneer/mevrouw,

Ik ben een 22-jarige masterstudente Criminologische Wetenschappen aan de Universiteit van Gent. Dit jaar schrijf ik een thesis over de manier waarop de voorwaardelijke invrijheidstelling persoonlijk ervaren en beleefd wordt en de invloed die
V.I. uitoefent op het dagelijkse leven van de voorwaardelijk invrijheidgestelde zelf. Om dit te verwezenlijken zou ik graag gesprekken aangaan met mensen die voorwaardelijk in vrijheid zijn gesteld en dit door middel van diepte-interviews.
Ik heb namelijk ondervonden dat voorwaardelijk invrijheidgestelden tot nog toe amper zelf aan het woord worden gelaten en dat is een spijtige zaak.
Met mijn thesis zou ik een aanzet willen geven om ook jullie een stem te geven. Ik ben ervan overtuigd dat jullie een belangrijke bron van informatie zijn, die een andere invalshoek op V.I. kunnen bieden.
Daarom zou u mij een groot plezier doen indien u bereid zou zijn om met mij hierover een interview af te leggen.

Waar gaat het onderzoek over?

Mijn onderzoek draagt de titel “Leven met voorwaarden: een onderzoek naar de beleving van de voorwaardelijke invrijheidstelling”.
Meer specifiek wil ik nagaan hoe het voor jullie is om te leven met voorwaarden: hoe ervaren jullie dat? Welke invloed heeft dit op jullie dagelijkse leven? Wat vinden jullie er positief of negatief aan?
Ik wil de voorwaardelijkeinvrijheidstelling bekijken vanuit jullie gezichtspunt. Jullie persoonlijke ervaringen met en meningen over V.I. staan hierbij centraal.
Ik voer dit onderzoek uit naar aanleiding van mijn thesis die ik dien te voltrekken in mijn masteropleiding. Ik word hierin begeleid door professor dr. Tom Vander Beken.
Het onderzoek wordt uitgevoerd voor de Universiteit van Gent maar staat verder volledig los van enige instantie. Uw deelname aan het onderzoek is volledig anoniem.

Wat houdt het interview in?

De lengte van het interview hangt geheel af van datgene u mij kan en wil vertellen. Idealiter zou dit een halfuurtje tot een uurtje duren.
Het interview kan worden afgenomen bij u thuis. Indien u dat wenst, kunnen wij uiteraard een andere locatie overeenkomen.
Het interview zal worden afgenomen door mezelf en wordt opgenomen door middel van een dictafoon (geluidsopname).
Overigens is het interview volledig anoniem. Uw persoonlijke gegevens worden niet opgeslagen en de gegevens worden anoniem verwerkt.
Uw naam of enige andere informatie die naar uw identiteit kan verwijzen zal niet gelinkt worden aan het door u afgelegde interview. Indien u uw naam niet wenst mee te delen vormt dit geen enkel probleem.
Uw adres wordt niet verder bijgehouden. Wanneer persoonlijke gegevens doorheen het interview worden vermeld zullen deze geanonimiseerd worden.
De interviews zullen worden afgenomen in de maanden februari, maart en april van 2015.

Indien u interesse heeft om deel te nemen aan mijn onderzoek kan u mij ten allen tijde mailen via onderstaande gegevens.
U kan mij vrijblijvend contacteren voor meer informatie over het onderzoek of om een afspraak vast te leggen.
Ik ben erg benieuwd naar uw verhaal en hoop te kunnen rekenen op uw medewerking!

Alvast bedankt en hopelijk tot binnen enkele weken!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Handige links

U bevindt zich hier: Start Oproep tot deelnemers voor een onderzoek UGent: "Leven met voorwaarden"